Loving Me E-Shop!

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Οταν νιώθεις σαν χύτρα ταχύτητας




O καθενας μας είναι σαν μια χύτρα με κλεισμένο καπάκι. Οσο το καπάκι είναι πάνω, κανένας δε γνωρίζει πόση πίεση υπάρχει μέσα, μέχρι που μια ημέρα το καπάκι εκτινάσσεται στον αέρα. Ποτέ δεν φαντάστηκες πόσο πολύ υλικό είχε στοιβαχτεί μέσα. Λόγια που δεν ειπώθηκαν την στιγμή που έπρεπε, ο θύμός που δεν εκφράστηκε και θάφτηκε, μια αλήθεια πού δεν μπόρεσες να αντιμετωπίσεις, ένα περιστατικό που άφησε μέσα σου την ενέργεια του όσα χρόνια και αν πέρασαν, κάποια γιατί που περιμένουν απάντηση. Ολα αυτά, στριμωγμένα κατω από το καπάκι γιατι δεν είχες το κουράγιο να κοιτάξεις ποτέ μέσα σου.

Η απελευθέρωση της πίεσης ίσως πραγματοποιηθει σαν αρρώστια (ψυχοσωματική βέβαια ή ακόμα και με τη μορφή ατυχήματος) ή διαμέσου πόνου όπως πονοκέφαλοι ή αναπνευστικά προβλήματα ή αλλεργίες κλπ. Σε άλλους εκδηλώνεται συναισθηματικά με τη μορφή κατάθλιψης, παραπόνου, κλάμματος, απόρριψης ή θυμού,επιθετικότητας και γενικά ανταγωνιστικής συμπεριφοράς.

Πολλοί καταφέρνουν να κρατήσουν το καπάκι για πολλά χρόνια κλειστό, έτσι ώστε να μη έρθουν στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουν τη πίεση. Μερικοί κρατάνε το καπάκι κλειστό με το υπερβολικό φαγητό, άλλοι πίνοντας αλκοόλ ή παίρνοντας ηρεμιστικά ή παρακολουθώντας τηλεόραση, καπνίζοντας κλπ. Με άλλα λόγια αποφεύγουμε όλα τα στοιβαγμένα ανέκφραστα συναισθήματα θυμού, πικρίας, ενοχών ή και κάποιες αλήθειες, έχοντας την προσοχή μας σε κάτι άλλο.

Αν έχεις το κουράγιο να δεις μέσα σου, να απελευθερώσεις τη βαρεία ενέργεια, να πεις ότι δεν είπες ποτέ ή αντιμετωπίσεις καταστάσεις κλπ., να το κάνεις σιγά-σιγά χρησιμοποιώντας διαφορες τεχνικές. Μπορείς να γράφεις για ό,τι σε θυμώνει ή για περιστατικά που σε πλήγωσαν, να προσευχηθείς, να διαλογιστείς, να κάνεις τεχνικές χαλάρωσεις, αναπνοής, να πάρεις ένα καθρέφτη και να μιλήσεις στον εαυτό σου, να χορέψεις, να γράψεις ένα γράμμα στο Θεό, στον εαυτό σου ή σε κάποιο που δεν έχεις το κουράγιο να μιλήσεις.

Να πεις μπράβο στον εαυτό σου για το κουράγιο να δεις μέσα σου. Δεν είναι εύκολο μα είναι ο μόνος τρόπος για να ελαφρύνεις την ενέργεια σου και να βρεις τον αληθινό και αυθεντικό σου εαυτό.

Πηγή: ROBERT NAJEMY www.HolisticHarmony.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου