Loving Me E-Shop!

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Η χαρά του να δίνεις και να παίρνεις




1. Οπου και να πάω και με όποιον συναντώ, θα δίνω ένα δώρο. Το δώρο ίσως να είναι μια φιλοφρόνηση, ένα λουλούδι ή και μια προσευχή. Σήμερα θα δώσω κάτι σε οποιοδήποτε έρθω σε επαφή και έτσι θα κυκλοφορεί η χαρά, ο πλούτος και η αφθονία στη ζωή μου και στη ζωή των άλλων.

2. Σήμερα με ευγνωμωσύνη θα λάβω όλα τα δώρα που η ζωή έχει να μου προσφέρει. Θα λάβω όλα τα δώρα της φύσης, το ηλιοβασείλεμα και τον ήχο των πουλιών που τραγουδούν ή τα λουλούδια της άνοιξης ή το πρώτο χιόνι του χειμώνα. Επίσης θα είμαι πρόθυμος να λάβω από τους άλλους είται είναι με τη μορφή ενός υλικού δώρου, χρημάτων, φιλοφρόνησης ή μιας προσευχής.

3. Θα φροντίσω να υπάρχει ροή πλούτου στη ζωή μου δίνοντας και παίρνοντας της ζωής τα πιο πολύτιμα δώρα. Δώρα φροντίδας, στοργής, εκτιμησης και αγάπης. Κάθε φορά που συναντώ κάποιο σιωπηλά θα τους εύχομαι ευτυχία, χαρά και γέλιο.

Εφάρμοσε αυτό το νόμο στη ζωή σου και παρατήρησε την αλλαγή της ενέργειας. Δες την αλλαγή στη στάση του άλλου ή ακόμα και τη δική σου χαρά. Αποδέξου κάποιον όπως είναι. Δείξε εκτίμηση και στοργη σε κάποιον. Έτσι χωρίς λόγο.

Βάλε τη χαρά του να δίνεις στη ζωή σου αποφασίζοντας να δίνεις κατι κάθε μέρα επί 29 ημέρες, μέχρι το υποσυνειδητο σου να δεχτεί τη νεά σου συνήθεια. Η πρώτη μέρα σου μπορεί να είναι επισκεφτείς κάποιον, να φτειάξεις ένα κέικ για ένα ηλικιωμένο, να παιξεις με το παιδί σου… Να τηλεφωνήσεις κάποιον που έχεις πολύ καιρό να δεις. Κάνε μια λίστα με το τι μπορείς να κάνεις έτσι ώστε να μη καταπιεστείς και το αποτέλεσμα να είναι μόνο χαρά. Με άλλα λόγια πάρε την προσοχή σου από τα προβλήματα σου και εστιάσου στους άλλους. Θα ωφέλήθεις πρώτος εσύ, γιατί θέλεις τον άλλο να νιώσει τη χαρά της προσφοράς σου.

Αν κάθε φορά που δίνεις αισθάνεσαι ότι χάνεις κάτι, τότε δεν δίνεις πραγματικά. Το να παίρνεις είναι εξίσου σημαντικό με το να δίνεις. Φαντάσου κάποιον να μη θέλει ένα δωρο που δίνεις. Πώς θα αισθανόσουν; Είναι σημαντικό να αισθάνεσαι ότι αξίζεις να παίρνεις είται ειναι υλικό δώρο ή το ενδιαφέρον, την προσοχή ή την αγάπη του άλλου…

Να θυμάσαι ότι όσο περισσότερο εστιάζεσαι στα προβλήματα, τόση περισσότερη δύναμη τους δίνεις, χωρίς να κερδίζεις τίποτα απολύτως. Στρέψε την προσοχή σου αλλού και δες τη διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου